Stress: Regler og Guide til Kortspill

Er du på utkikk etter et spennende og underholdende kortspill som kan spilles med venner eller familie? «Stress» er et raskt og engasjerende kortspill som garantert vil få opp pulsen. I denne guiden skal vi gjennomgå hvordan du spiller Stress, inkludert enkle regler for nybegynnere. Med litt praksis og strategisk tenking, vil du snart kunne kalle deg en mester i Stress.

Introduksjon til Stress Kortspill

Stress er et kortspill for to spillere hvor målet er å bli kvitt alle kortene sine før motstanderen gjør det samme. Dette spillet krever rask refleksjon og rask håndtering av kortene, noe som gjør det både utfordrende og spennende. Spillet spilles med en standard kortstokk på 52 kort, og det legges stor vekt på hastighet og observasjon.

Grunnleggende Regler for Stress

 • Antall spillere: 2
 • Kortstokk: 52 kort
 • Mål: Bli den første til å bli kvitt alle dine kort.

Slik setter du opp spillet

 1. Bland kortstokken grundig.
 2. Del ut 26 kort til hver spiller. Ikke se på kortene dine ennå!
 3. Hver spiller lager fire bunker foran seg med toppkortet vendt opp.

Slik spiller du

Spillet begynner ved at begge spillere snur det øverste kortet fra deres gjenværende kortstokk samtidig. Spillerne forsøker deretter å plassere kortene sine på midtbunkene basert på stigende eller synkende rekkefølge. For eksempel, hvis det øverste kortet på en midtbunke er en 7’er, kan du spille enten en 6’er eller en 8’er på denne bunken. Hvis en spiller ikke kan gjøre et trekk, snur de et nytt kort fra sin kortstokk.

Spesielle regler for å øke spenningen

 1. Stressrop: Hvis det oppstår en situasjon hvor begge spillere ikke kan gjøre et trekk, kan hvem som helst rope «Stress!» Det første trekket etter dette vil avgjøre hvem som får tømt sin hånd først.
 2. Tokort-regelen: Når du spiller med tokort-regelen, kan spillere holde to kort i hånden for å øke reaksjonshastigheten.

Strategier for å Vinne i Stress

Å holde fokus og være observant er nøkkelen til suksess i Stress. Her er noen tips:

 • Vær rask, men nøyaktig. Å gjøre forhastede trekk kan føre til feil.
 • Benytt tokort-regelen for å ha flere valgmuligheter.
 • Hold øye med motstanderens spill og prøv å forutse deres trekk.

Konklusjon

Stress er et raskt og morsomt kortspill som passer perfekt når du trenger en pause eller ser etter en aktivitet som kan lyses opp en sosial sammenkomst. Ved å følge disse enkle reglene og tipsene, vil du og dine venner ha timer med underholdning og konkurranse. Husk at nøkkelen til seier ligger i observasjon og rask reaksjon. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *